0
Fri frakt vid köp över 1500 kr (exklusive flipper + arkad)

Frågor och svar

Vad är Arcade Dreams?
Arcade Dreams AB är idag Sveriges enda etablerade tillverkade av arkadmaskiner för privatpersoner och företag. Vi har produktion i egna lokaler och förser hela Sverige med glädje via våra arkadkabinett. Kabinetten byggs på beställning och kommer alltid spelklara vid leverans. Välj någon av våra egna dekorer och standard-setup eller anpassar utseende och innehåll helt enligt dina önskemål. Alla maskiner levereras med spel, som du väljer. Hur vill du ha ditt arkadkabinett?
Vilka spel finns att köpa?
Det finns mängder av spel att köpa. Det finns något för alla här. Alla lösa spel är original. Vilka spel som finns för tillfället framgår i webshopen. Information och bilder om alla spel framgår i samma vy. Välj det spel som du vill ha med kabinettet och beställ om så önskas till det antal spel som ska kompletteras beställningen. Notera att spelen normalt sett bara finns i ett exemplar - när det är sålt så är det sålt. Vi levererar även kabinett med Raspberry Pi vilket möjliggör att spela emulerade spel. Det lämnar en väldigt smidig och mångsidig maskin! För ett sådant kabinett väljer du bara "Raspberry Pi" i vår webshop ihop med ditt kabinett. Vi bygger även med Super Retro Cade vilket är en lösning som påminner lite om Raspberry Pi, men innehåller 90 licensierade välkända spel.
Erbjuder ni kabinett med Raspberry Pi?
Ja, det gör vi. Denna lösning erbjuder vi genom att installera Raspberry Pi ihop med lämplig mjukvara. Det lämnar ett kabinett som är väldigt användarvänligt och mångsidigt.
Vilka betalsätt finns?
Kort eller faktura för båda privat och företag. Vi jobbar ihop med Klarna som erbjuder en av marknadens bästa betallösningar.
Erbjuder ni delbetalning?
Ja! Via Klarna kan man både som privatperson och företag ansöka om att få upp till 36MÅN delbetalning av ett eller flera kabinett.
Går det att leasa eller hyra en maskin istället för att köpa?
Vi hyr ut maskiner för enskilda event inom Sverige eller tillsvidare. Kontakta oss för mer information.
Skickar ni maskiner?
Självklart. Idag skickar vi maskiner inom hela Sverige med leverans fram till dörren, för både privatpersoner och företag.
Säljer ni maskiner utanför Sverige?
Vi säljer maskiner inom Norden (Sverige, Danmark, Finland, Island, och Norge) i dagsläget.
Hur ser villkor och garantier ut?
Fullständiga villkor framgår tydligt när man genomför en beställning i vår webshop av ett kabinett. Men i korthet så lämnar vi tolv (12) månaders fabriksgaranti på kabinettet. Som alltid är det ju även tre (3) års reklamationsrätt inom EU.
Vem kan köpa en arkadmaskin?
Alla! =)

Både privat och företag kan beställa sitt kabinett hos oss, men det är i första hand företagsmarknaden som vi aktivt bearbetar. Maskinerna är bevisligen toppen att ha hemma, men kanske ger ännu mer glädje i fikarummet, kundeventet, mässan, butiken etc. Det är väl egentligen bara fantasin som sätter gränserna för när en maskin kan skapa lite guldkant, men även för hur maskinen rent visuellt ska se ut. Hur tänker du?
Vilka anpassningar går att göra på maskinerna?
Alla kabinett kommer spelklara direkt vid leverans, men i samband med sin beställning så kan man anpassa dekor, skärmstorlek, knappar, stickor och högtalare. Utöver själva konstruktionen på kabinettet då, som kommer i ett par olika varianter. Varje maskin byggs på beställning, så graden av anpassning är hög.
Spelet jag söker saknas, kan ni lösa det?
Ja. Maila oss innan beställning, så säkerställer vi att vi kan importera det åt dig samt vad kostnaden blir.
Var tillverkas maskinerna?
Vi har egen tillverkning i Småland, Sverige.
Vem äger rättighterna till era maskiner?
Det gör vi själva. Designen på själva kabinettet är våra egen och allt byggs i egen regi i Sverige. Vi köper även in ett antal standardkomponenter såsom knappar, stickor, strömförsörjning, högtalare, skärm och kablage som används i vår montering av kabinetten. Strömförande komponenter följer alla EU-standard.
Vem äger Arcade Dreams AB?
Arcade Dreams AB är ett helägt dotterbolag till Black Pond AB. Black Pond äger helt eller delvis bolag inom olika branscher.
Krävs några tillstånd för mig som kund?
Det beror på var kabinettet kommer att stå uppställd samt under vilka former. Från fabrik står spelen på freeplay (dvs. inga mynt krävs för att spela), det är en grundförutsättning för att inte behöva tillstånd. Vidare behöver maskinen stå i en yta dit allmänheten inte har tillträde. Tillstånd söker man hos Lotteriinspektionen - blankett finns HÄR

Exempel på platser som EJ kräver tillstånd:
- i hemmet
- på jobbet om ytan ej nås av allmänheten
- står tillfälligt uppställd (mässa, butik etc.)
Jobba
med oss
/
/sv/