0
Fri frakt vid köp över 1500 kr (exklusive flipper + arkad)

Blogg

Nytt flipper från Stern

28 maj 2020

Igår utannonserade Stern sitt senaste flipper med tema från Teenage Mutant Ninja Turtles. Tre modeller (Pro, Premium och Limited Edition) börjar skeppas i augusti vad det ser ut som. Hela flippret ser så vansinnigt läckert och genomarbetat ut. Vi älskar det vi ser och har NATURLIGTVIS även beställt ett. Förhoppningsvis kommer det i augusti och kommer att kunna beskådas i vår butik på Tornbyvägen 1A i Linköping. Läs mer om TMNT-pinball här.
 

Vi beställde samtidigt ett flipper, även det från Stern, med Iron Maiden-tema. Det kan ni läsa mer om här.
 

Story of Neo Geo - Måste ses!

25 maj 2020

Vi har väl alla vår relation till hela arkadscenen. Vi som driver Arcade Dreams är nästan samtliga födda tidigt 80-tal och var väl stora nog att både få (...) spela och börja uppskatta arkadspel när Neo Geo gjorde sitt intåg i Sverige i spelhallar, bowlinghallar, videobutiker osv. Men så även med AES rakt ut i hemmen. Ned i soffan. Neo Geo AES var... obegriplig häftigt. Arkad... hemma. Typ. Spelen var brutalt dyra. En lös kassett kunde kosta som en eller två helt nya konsoler från samma tid. Det här var väl troligen inte försäljningshit då, men drog väl antaligen desto mer besökare till alla arkadmaskiner. Kanske var det tanken. Vad vet vi. Jo. WWG har satt ihop en mustig dokumentär om hur konsolen skapades. Den tycker vi att ni bör kika på. Direkt.

Pac-Man 40 år!

22 maj 2020

Pac-Man fyller 40 år (!) idag, vilket känns helt sjukt. Vem hade anat vad det det här spelet skulle ha betytt för hela världen när det begav sig? Man bjuder på Bandai Namcos hemsida in till att fyra det här händelsen under det kommande året, utan att tydliggöra vad det innebär. Men vi är pepp och har så klart signat upp. Gör det du med här.

Virtuaverse - Mer retro från Theta Division

14 maj 2020

Som av en händelse var det inte bara retrodoftande Huntdown som släpptes den 12e maj utan även Virtuaverse från Theta Division. Stilistiskt är rör vi oss även här i dystopiska cyperpunk-miljöer men med ett klassiskt peka-klicka-äventyr. Det här var INTE igår! Spelet ser sjukt läckert ut och vi kommer att sätta tänderna i det här så fort vi är klara med Huntdown här på Arcade Dreams. Virtuaverse verkar bara finnas på Steam än så länge och kostar ca 150 spänn. Ett kap, tror vi!

Intervju med skaparna till Huntdown

11 maj 2020

Imorrn släpps som bekant svenskutvecklade Huntdown och vi är OLIDLIGT PEPPADE på releasen. Trots att vi utvecklat kabinettet så har vi inte provat spelet - än. Men imorrn så. Har ni inte redan läst GameReactors intervju med skaparna bakom spelet tycker jag ni ska göra det bums - HÄR!

Kabinett för svenskutvecklade Huntdown

7 maj 2020

Nästa vecka (12:e) släpps svenskutvecklade Huntdown på alla stora format (Switch, PS4, Xbox One och PC...). Hela formatet är som klippt och skuret för arkad och spelet i sig ser vansinnigt läckert ut. På beställning av utvecklarna, Easy Trigger, så har vi under en tid jobbar med just det. Arkad-kabinettet. The Arcade. Resultatet? Se själva. Det här projektet har varit riktigt kul och slutprodukten är verkligen ultraläckert. Naturligtvis kommer kabinettet gå att beställa ihop med spelet. Pris och förutsättningar hänvisar vi till utvecklarna - in, läs mer och föranmäl er för en beställning.

Jobba
med oss
/
/sv/